Tisztelt Utasunk, Partnerünk!

Irodánk zavartalanul folytatja működését, azonban a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel a személyes ügyfélfogadásunk további értesítésig szünetel. Kollégáink az alábbi telefonszámon illetve e-mailcímen érhetőek el: +36 30 830 4233 reservation@american.hu +36 70 703 8265 partner@american.hu
Például 2022.06.18
Például 2022.06.18
(12+)
(2-11)
Például 2022.06.18
Például 2022.06.18

Hasznos információk

Hasznos információk

ADATOK HELYESSÉGE

Fontos arra figyelni, hogy az adatok pontosan legyenek megadva, mert a hagyományos légitársaságoknál nem módosíthatóak az utasnevek, a fapados járatok esetén pedig csak külön díj ellenében.

EGY FOGLALÁS EGY IDŐPONTRA

Azonos időpontra, azonos névre csak egyszerre egy foglalást fogad el a rendszer. Több opció esetén érdemes megkeresni szakértő csapatunkat!

ONLINE CHECK-IN

A legtöbb légitársaság ma már kéri, hogy online check-in és a beszállókártya előzetes kinyomtatását. Az, hogy mikortól meddig lehet elvégezni a becsekkolást, légitársaságfüggő, de minimum 24 órával a gép indulása előtt már biztosan elkészíthető. Érdemes repülőjegy vásárláskor tájékozódni a részletekről, mert ezen dokumentumok hiányáért néhány légitársaság díjat fog felszámolni a reptéren.

ELSŐBBSÉGI UTASFELVÉTEL

A legtöbb fapados légitársaságnál bevezetésre került, hogy a kézipoggyászt az utas már nem tudja garantáltan az utastérbe felvinni magával, csak abban az esetben, ha ezt egy elsőbbségi szolgáltatáson keresztül külön megveszi. Ez az extra szolgáltatás emellett elsőbbségi utasfelvételt (check-int) és elsőbbségi beszállást is tartalmaz.

ÜLŐHELY

A konkrét ülőhely lefoglalása sokszor díjhoz kötött. Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy utastársaival egymás mellett utazzon, főleg a fapados légitársaságok esetében érdemes repülőjegy vásárlásnál ezt külön megvenni és lefoglalni a pontos ülőhelyeket.

FELADOTT POGGYÁSZ

A fapados légitársaságok esetében feladott poggyászt külön díj ellenében vihet magával mindenki. Idén azonban sok hagyományos légitársaság is extra szolgáltatásként árulja a feladott poggyászt, ezért kiemelten kell figyelni, hogy a repülőjegy/visszaigazolás tartalmaz-e feladott poggyászt.