Tisztelt Utasunk, Partnerünk!

Irodánk zavartalanul folytatja működését, azonban a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel a személyes ügyfélfogadásunk további értesítésig szünetel. Kollégáink az alábbi telefonszámon illetve e-mailcímen érhetőek el: +36 30 830 4233 reservation@american.hu +36 70 703 8265 partner@american.hu
Például 2021.04.17
Például 2021.04.17
(12+)
(2-11)
Például 2021.04.17
Például 2021.04.17
1
Jun-2018

AZ EMIRATES ÚTI CÉLJAI: Egyesült Arab Emírségek

A hét emírség szövetsége 1971-ben jött létre. Hatalmas olaj- és földgáztartalékokkal rendelkezik, melynek bevételeit a vezetők jelentős részben az infrastruktúra és a turizmus fejlesztésére fordítottak. Ennek eredményeképpen az Egyesült Arab Emírségek a turisták által mára már az egyik legkeresettebb és legkedveltebb úti cél, ahová a világ minden pontjáról érkeznek járatok.
Az Egyesült Arab Emírségek időjárását az egész éves napsütés és meleg hőmérséklet jellemzi, a nemzeti nyelv az arab, bár sokan angolul vagy más nyelven beszélnek. A lakosságot az emirátusi állampolgárok és a világ minden tájáról érkező, kiküldetésben dolgozó külföldiek keveréke alkotja. Ennek eredményeképpen az Emirátusok - különösen Dubai és Abu Dhabi – rendkívül sokszínű, multikulturális városok, ahol azonban az arab kultúra dominanciája erősen észlelhető. Az Emirates légitársaság repül Dubai-ba, ahttal onnan Abu Dhabi is elérhető egy rövig autóúttal. Egyszerű az Emírségekbe utazni. Magyar állampolgároknak nem szükséges a vízum, a belépési engedélyt érkezéskor becsételik az útlevélbe. A legjobb szállodák listája hosszú és lenyűgöző, akárcsak a világ más részein. Dubaiban ezenfelül olyan ötcsillagos ékkövek is találhatók, mint az Atlantis The Palm, a Burj Al Arab (amit sokszor a világ egyetlen hétcsillagos szállodájaként is emlegetnek), a Marine Beach Resort & Spa számos egyéb mellett. Minden nagy nemzetközi szállodalánc megtalálható a városban.

A látnivalókban sem csalódhat az ember. A Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete, lehetetlen kihagyni, ami még lenyűgözőbb közelről. A Sheikh Zayed Nagy Mecsetbe, az Al-Bidyah-mecsetbe, a Sharjah Művészeti Múzeumba, valamint az Iszlám Civilizáció Sharjah Múzeumba szintén érdemes ellátogatni. Érdemes egy napos kirándulásokat tenni a Hajar-hegységbe vagy Jebel Hafeetbe. Kulináris élvezetekben is rendkívül gazdag a város kínálata. Ajánlott felkeresni a Reflets par Pierre Gagnaire-t vagy a Pierchic-ot. A hagyományos ételekhez kérjen kísérőkképpen az Al Harees-t vagy az Al Machboos-t.

EMIRATES INFORMÁCIÓK

Az Emirates járataira vonatkozó néhány alapvető információ tájékoztató jelleggel:

Amikor csecsemővel utazik, mózeskosarat, bébiételt, ingyenes babakocsit biztosít a légitársaság
Az egyedül utazó öt és tizenkét év közötti kiskorúak az utazás minden szakaszában kísérővel utaznak
Fontos ellenőriznie az úti célra vonatkozó legújabb egészségügyi tanácsokat és oltási követelményeket
Minden budapesti járat a Dubai International repülőtéren lévő Emirates Terminal 3-on érkezik vagy indul
Az Egyesült Arab Emírségekbe érkező és onnan induló járatokon utazó turista jeggyel rendelkezőknek a légitársaság ingyenes transzfert biztosít Dubai és Abu Dhabi vagy Al Ain között

Mielőtt az Egyesült Arab Emírségekbe utazik:
Poggyászának megengedett súlya az utazási osztályától függ:

Turista: 20-30 kg
Business: 40 kg
First: 50 kg

A 2014. november 15. után kiadott jegyek esetében a feladott poggyásznak maximális mérete is van.
A díjmentes sofőr-szolgálat több mint 70 városban érhető el az első osztályon és a business osztályon utazó utasok számára. Otthonából, irodájából vagy egy szállodából kiviszi a légitársaság sofőrje a repülőtérre és a következő rendeltetési helyre, amikor megérkezik.

Vízumkövetelmények az Egyesült Arab Emírségekben
Előfordulhat, hogy utazás előtt el kell végeznie az UAE vízumot, amelyet online igényelhet. Egyes nemzetiségek 30 napos belépési vízumot kaphatnak, amikor megérkeznek.

Repülőtéri információ az Egyesült Arab Emírségekben
Minden nemzetközi repülőtér eltérő, ezért az utazás előtt ellenőrizze az úti céljára vonatkozó hasznos információkat. Emellett az Emirates irodáit is keresheti a nemzetközi világ repülőterein. Az USA-ba, az Egyesült Királyságba és Kanadába irányuló járatokon fokozottabb a kézipoggyászok biztonsági ellenőrzése. Bármely elektronikus eszközt, például mobiltelefont, tabletet és laptopot kell bekapcsolnia, mielőtt a fedélzetre viszi őket.

Autókölcsönzés Egyesült Arab Emírségekben
Kérjen autókölcsönzést a foglaláshoz, és tartsa összes utazási tervét egy helyen. Különleges árakat találhat világszerte partnereinknél, akkor is ha éppen nincsen érvényes foglalása.